Το νέο σεμινάριο του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ απευθύνεται σε όσους εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στο χώρο του καφέ και της εστίασης, σε νέους επαγγελματίες, αλλά και σε έμπειρους που θέλουν να εμπλουτίσουν τη γνώση τους.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση και κατάρτιση επαγγελματιών που θέλουν να εργαστούν στο χώρο της εστίασης και ειδικότερα στο χώρο του μπουφέ, ώστε ο τελικός καταναλωτής ν’ απολαμβάνει σωστά παρασκευασμένα και ποιοτικά προϊόντα, τεκμηριωμένα με τις διεθνείς ορολογίες.
Ενότητες Σεμιναρίου:
- Ιστορία & Τύποι καφέ
- Καφεόδενδρα – Ζώνες καλλιέργειας
- Υψόμετρα και εδάφη – Ανατομία φρούτου
- Μέθοδοι συγκομιδής και επεξεργασίας
- Αραμπικα – Ρομπουστα / Καβούρδισμα
- Βασικές αρχές εκχύλισης εσπρέσο
- Μύλοι άλεσης καφέ
- Ρύθμιση άλεσης, δόσεων και δοσολογίας
- Πάτημα – tamping, Εκχύλιση
- Εσπρέσο -Μηχανή εσπρέσο
- Γάλα – Νερό
- Καθαριότητα / Συνεργασία
- Ασφάλεια και υγιεινή
- Παρουσίαση και επίδειξη βαφλας – προϊόν παγκόσμια αναγνωρισμένο, γρήγορης παρασκευής και πολλών παραλλαγών για όλους τους χώρους εστίασης.
Δικαίωμα συμμετοχής:
Το κόστος του προγράμματος είναι 140€ ανά συμμετοχή.
Χρόνος Διεξαγωγής 15 διδακτικές ώρες, Δευτέρα 26/03/18, Τρίτη 27/3/2018, Τετάρτη 28/03/18 από 09:00π.μ έως 13:15π.μ.
Χώρος υλοποίησης: Ικάρου και Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός
Εισηγητής: Αργύρης Λυράκης, εργάζεται στο πόστο του μπουφέ από το 2004. Υπήρξε ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης καφέ από το 2009 έως το 2016 και έκτοτε εργάζεται ως υπεύθυνος καταστήματος και εισηγητής σεμιναρίων στην εταιρία «espressoshop». Εκπαιδεύσεις: 2011 Bar -Academy,2012 Bar – Academy + latte art, 2013 American academy, 2013 C.P.B (certified professional barista), 2014 V.B.M Ιταλία, 2018 S.C.A.
Πληροφορίες: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κορωναίου 9, τηλ: 2810-302730 φαξ 2810-227189, info@katartisi.gr, από 08:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr